Zamieszczone przez himi
Obroty wzrastają do ponad 2,5tys na biegu jałowym
Zwiń
X
-
Obroty wzrastają do ponad 2,5tys na biegu jałowym
Witam. Od jakiegoś czasu moja octavia pracuje bardzo dziwnie wręcz uniemożliwia jazdę. Po odpaleniu samochodu obojętnie czy zimny czy ciepły obroty same wzrastają do ponad 2,5tysi tak się utrzymują. Podczas jazdy gdy wcisnę sprzęgło obroty nadal wyskakują do tego poziomu. Mam to szczęście że mogłem pożyczyć kilka części więc wymieniłem przepustnicę...to samo podpięcie pod Vag - brak błędów. Przepustnica po adaptacji to samo. Co ciekawe po odpięciu czujnika Map sensor auto chodzi idealnie. Czujnik także wymieniłem lecz to samo....obroty rosną. Już dalej nie wiem co robić . Może ktoś miał podobny przypadek? Proszę o pomoc
-
-
Adaptacja przepustnicy jak najbardziej u zaufanego mechanika i to nie jego pierwsza adaptacja wiec mam pewność że jest zrobiona dobrze. Adaptacja na przepustnicy oryginalnej i zamienniku - ten sam efekt. Czujnik temperatury wymieniony bo pokazywał -40 na gorącym. zero poprawy. Czujnik halla nie sprawdzałem - jak sprawdzę dam znać. Obroty przez ok 10s po odpaleniu ok 1.200 po czym wzrastają do ok 2,5 - 3 tys i utrzymują się cały czas.
Komentarz
-
Komentarz